Реєстрація
чисельник
Карта сайту
 

Запрошуємо на захід

Ніхто не буде заперечувати величезну роль книги у сучасному житті суспільства. Вона була та залишається головним джерелом знань та мудрості для кожної людини.
4 грудня о 14.00 у рамках Національного тижня читання в онлайн-форматі відбудеться захід – віртуальна подорож «Дивовижні факти про книгу» учасники якого ознайомляться із захоплюючими фактами про книги та читання, дізнаються про найвідоміші музеї, експонатами яких є книжкові видання, а також розширять уявлення про різні способи оформлення книг. Усі бажаючі матимуть змогу перевірити свої знання в інтелектуальній вікторині та отримати символічний подарунок.

Підключитися до заходу можна за покликанням:

https://meet.google.com/tdx-ioih-stx

Участь у заході підтверджується заповненням онлайн-заявки за покликанням:

https://forms.gle/iWG1z9rYZQmfmEaS6

Контактна особа:
Тетяна Бєлосвєт, тел. 0933661200 

Запрошуємо на годину-реквієм
Українська нація пережила чимало трагічних подій. Голодомори 1920-1940-их років XX століття вважаються «чорними» сторінками української історії, проте саме 1932–1933 рр. залишається предметом гарячих дискусій та обговорень.
23 листопада о 14:00 в онлайн-форматі відбудеться година-реквієм «Холодний подих згаслої свічі». Під час заходу будуть розглянуті передумови виникнення та наслідки голодомору-геноциду як історико-політичного явища. Учасники заходу ознайомляться зі спогадами і роздумами свідків тих трагічних подій, що опубліковані у виданнях з фонду Миколаївської ОУНБ.

Підключитися до заходу можна за посиланням: https://meet.google.com/cvy-syow-rgi
Участь у заході підтверджується заповненням онлайн-заявки за посиланням: 
https://forms.gle/XA5cNBo24oK2GewdA  
Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у заході.
Контактна особа:
Тетяна Бєлосвєт, тел. 0933661200

 

Тисячолітній спадок української державності (переглянути) 

Український інститут національної пам’яті Інформаційні матеріали до Дня Української Державності – 2023 (переглянути)

 

 Миколаївці в Херсоні 

29.01.2023 р. Ми дуже вдячні за підтримку

27.01.2023 р.

Колись новітня історія України буде мати окремий розділ «Херсон».
З історіями помилок, розчарувань, здивувань та символами незламності.
Однозначно, Херсон-Україна, а ті, хто то там залишився - будуть писати і творити новітню історію України!
Сила в єдності, і повірте, відчуття єдності надважливе для перемоги від Заходу до Сходу, від Заходу до Півдня, від Заходу до Півночі.
Все буде Україна!
Разом зробимо більше!

 

Миколаївці на чолі з ректором знову в Херсоні (15.12.2022 р.)  

 

Сьогодні відбулось возз'єднання Сім'ї НУК! 

 З Миколаєва з базового університету до Херсонського навчально-наукового інституту НУК було доставлено гуманітарну допомогу для наших співробітників. Херсонський Інститут і надалі не залишиться наодинці зі своїми проблемами - НУК спільно й планомірно буде їх вирішувати (01.12.2022 р.)

 

XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

 
   
   
   

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. У цей день зазвичай нагороджують кращих українських літераторів і видавництва, які випускають літературу українською мовою. Свято було засновано президентом в листопаді 1997 року.
За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі.
У цей день традиційно:
- стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика;
- проводиться радіодиктант національної єдності для українців.
Таку акцію започаткували 2000 року. Так, щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіодиктанту.
Сьогодні українське радіо традиційно провело Всеукраїнський диктант національної єдності.
Це – 20-й ювілейний радіодиктант. Організатори акції нагадують: головна мета диктанту не змагальна, а об'єднавча.
Студенти Херсонської філії Національного університету кораблебудування також за традицією залучилися до участі у написанні Всеукраїнського національного диктанту.
 


Регіональний етап Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» в Херсонській області в 2019 році (12.12.2019р.)

 

Тиха вечірка. Бібліотека імені Лесі Українки (07.12.2019 р.) 

 
   
   
   

 

 Відкритий форум місцевого самоврядування в Херсоні: "Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?"

02.12.2019 р. відбувся відкритий форум місцевого самоврядування в Херсоні: "Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?" в якому прийняли участь представники студентського самоврядування ХФ НУК. Захід відбувався за сприянням голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва та організацій-партнерів. Модератор форуму: Олександр Солонтай - експерт Інституту політичної освіти.

 

XIX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Відповідно до листа з Міністерства освіти і науки України від 06 листопада 2019 року № 1/9-689 в стінах ХФ НУК відбулося проведення XIX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Диктант транслювався Українським радіо, до якого залюбки долучилися співробітники та НПС філії за для пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури.


Подяка

14.05.2019 р. Голова Суворовської районної рад у м. Херсоні А.В.Задніпряний  на виробничій нараді керівного складу ХФ НУК оголосив подяку директору Херсонської філії Національного університету кораблебодування  імені адмірала Макарова Ломоносову Анатолію Вадимовичу  за багаторічну плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування на благо громади району 

Всеукраїнський тиждень права

   

 На базі кафедри суспільних наук Херсонської філіі Націононального універсітету кораблебудування ім. адмірала Макарова, в рамках Всеукраїнського тижня права проведено тематичні заходи з питань реалізації та захисту прав людини, а саме:
- 11 грудня 2018 року із учасниками студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми сучасного трудового та господарського права в Україні»  проведено круглий стіл на тему: «Розбудова громадянського суспільства у сучасній Україні». Протягом заходу, студентами розглянуті теоретичні питання інституту прав і свобод людини і громадянина, визначено їх спільне та відмінне; обговорено стан практичної реалізації прав і свобод особистості, можливості їх захисту державними органами й установами та громадськими об’єднаннями та недержавними організаціями; 
- 12 грудня 2018 року студентам І та ІІ курсів філії прочитано лекцію з теми «Сучасні внутрішньодержавні та міжнародні механізми захисту прав і свобод людини». В рамках заходу слухачів ознайомлено із міжнародними та національними органами, що здійснюють практичний захист прав і свобод особистості, розглянуто історичні причини їх виникнення та організації, надано характеристику їх мети та засобів діяльності, правових засад їх  функціонування.

 

Святкування Дня Європи

   
   
 Святкування Дня Європи. Студенти філії прийняли активну участь у заході (26.05.2018 р.) 

 

Херсонська філія Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова відзначатиме 50 років з дня заснування (газета Гривна, №28(1175), 12 липня 2017 року (переглянути

Святкування Дня Європи

Традиційно, з 2003 року, в третю суботу травня, в Україні відзначається День Європи. Цей рік не став винятком і центри міст України перетворилася на величезні євро-майданчики. Студенти філії прийняли активну участь у заході.

 

Засідання Ради ректорів  ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації 
Херсонської області 

01 грудня 2016 р. відбулось засідання Ради ректорів  ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації  Херсонської області, яке проходило в Херсонській філії Національного університету кораблебудування. Серед запрошених були присутні  Гордєєв Андрій Анатолійович - Голова Херсонської обласної державної адміністрації та Співаковський Олександр Володимирович - Народний депутат України VIII скликання, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

 

Концертна програма «Любіть Україну» 

21 вересня 2016 року у Херсонській філії Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова відбувся  національно-патріотичний, святковий концерт «Любіть Україну», присвячений 25 річчю Дня незалежності України за участю заслуженого діяча культури України Яценка Володимира Івановича та заступника обласного військового комісара у Херсонській області підполковника Рибицького Олександра Володимировича.  

Регіональний етап Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» в Херсонській області в 2015 році

16 листопада відбувся регіональний етап Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» в Херсонській області в 2015 році.
«Кращий студент України» - всеукраїнська конкурсна програма, спрямована на виявлення всебічно розвиненої студентської молоді, стимулювання підвищення рівня її суспільної активності, сприяння формуванню активної життєвої позиції студентства. Захід проводиться в рамках Міжнародної програми «Студентська республіка».
За результатами конкурсної програми кращим студентом України в Херсонській області в 2015 році став Ілля Юдін - студент 3 курсу Херсонської філії Національного університету кораблебудування ім. адм. Макарова (переглянути фото).

Фестиваль студентської творчості навчальних закладів Херсона "Молода Україна"

   
Обласний фестиваль студентської творчості навчальних закладів I-IV рівнів акредитації "Молода Україна".
Херсонська філія Національного університету кораблебудування завоювала ГРАН-ПРИ (26.05.2015 р.). 

 

Відбірковий тур обласного фестивалю студентської творчості навчальних закладів I-IV рівнів акредитації "Молода Україна" (16.04.2015 р.) (переглянути фото)

 

Концертна програма «Любіть Україну»

19 листопада 2014 р. у Херсонській філії Національного університету кораблебудування була проведена концертна програма «Любіть Україну». 
У програмі приймали участь: генеральний директор Палацу молоді та студентів, Заслужений діяч культури України Володимир Яценко; лауреати Всеукраїнського конкурсу-фестиваля військово-патріотичної творчості  «Оберіг» Людмила Петрова та Дар’я Бегма, а також тимчасово виконуючий обов’язки заступника військового комісара по роботі з особовим складом майор Олександр Федюнін (переглянути фото   переглянути відеосюжет).

 

Благодійна акція по збору коштів для переселенців із зони АТО

 
   

06.11.2014 р. у Херсонській філії НУК проходила благодійна акція по збору коштів для переселенців із зони АТО за участю студентів та співробітників філії (переглянути)

 

Творча акція "Рушник Херсонщини - рушник Єднання" 

.....Херсонська філія Національного університету кораблебудування ім. адмірала С.О.Макарова, як  учасник творчої акції «Рушник Херсонщини – Рушник Єднання», долучилася до створення національного рекорду, який буде внесено до Книги рекордів України... (переглянути)

Студенти Херсонської філії брали участь у фінальній частині творчої акції "Рушник Херсонщини - рушник Єднання" у формі студентського молодіжного флеш-мобу, який відбувся 28 березня 2014 року  у м. Херсоні на Антонівському мосту. 

 

Фестиваль студентської творчості навчальних закладів Херсона "Молода Україна"  

Танцювальна студія  Херсонської філії НУК "Фортуна" завоювала ГРАН-ПРІ у фестивалі студентської творчості навчальних закладів Херсона "Молода Україна"

 

Танцювальний студія  Херсонської філії НУК "Фортуна" 27 березня 2014 року брала участь у фестивалі студентської творчості навчальних закладів Херсона "Молода Україна" та вийшла у фінал, який має відбутися 24 квітня 2014 року.

Фестиваль військово–патріотичної творчості "Оберіг" 

24 березня 2014 року відбувся відбірковий тур ХІІ Всеукраїнського конкурсу – фестивалю військово–патріотичної творчості "Оберіг". Студентка суднобудівного факультету Херсонської філії НУК, спеціальності "Кораблі та океанотехніка" Людмила Петрова вийшла у фінал конкурсу.

 

Україна єдина !!!

19 березня 2014 року у Херсонській філії пройшов флешмоб під назвою "Україна єдина".
 Cтуденти  філії таким чином висловили свою підтримку єдності українського народу та нероздільності України.

 

Вітаємо ветеранів Великої Вітчизняної Війни та усіх мешканців м. Херсона з 70-ю річницею визвалення рідного міста  від фашистських загарбників!!!

13 квітня 2014 р. співробітники та студенти філії взяли участь у покладанні квітів до могили Невідомого солдата у парку Слави з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення м.Херсона  від фашистських загарбників.

Звернення студентської громади та лідерів органів студентського самоврядування провідних вищих навчальних закладів Херсонщини щодо загострення суспільної ситуації, що склалась внаслідок втручання у внутрішні справи Української держави (переглянути).

Зверненя Спілки ректорів (03.03.2014 р.)
Обращение Союза ректоров (03.03.2014 р.)

Трагічні події, які протягом останніх трьох місяців тривали на території України ми не забудемо ніколи.В результаті силового протистояння загинуло дуже багато людей, по обидва боки барикад і цю рану на душі нашого народу буде дуже важко загоїти.
Кожен із загиблих був чиїмось батьком, сином, братом – єдиним та неповторним, і ніщо у цілому світі не зможе нам повернути цих людей. Але ми повинні вчитись на цьому трагічному для кожного уроку історії та не допустити повторення такого у майбутньому.
Тому в стінах Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова було проведено Вшанування пам’яті усіх загиблих громадян України. Незалежно від того, яким політичним чи ідеологічним вподобанням вони віддавали перевагу при житті – всі вони були нашими співвітчизниками! І ми повинні пам’ятати саме про це!
 
 

Всі новини Різне